Ontdek tech

Begrijp en beheers de digitale wereld

Praktijkgerichte trainingen voor iedereen met interesse voor technologie

Trainingen

Word ook vooroploper

Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen werken voortdurend in op de manier waarop we leven en werken. Nieuwe technologieën evolueren continu, kennis veroudert steeds sneller en mensen gaan steeds langer werken. Bestaande en nieuwe banen vereisen andere kennis, vaardigheden en karaktereigenschappen. Wij bieden online trainingen voor het werk van morgen.

State of the art

State of the art trainingen volgens de nieuwste technologieën. Het trainingsaanbod beweegt mee met de technische ontwikkelingen.

Toegankelijk

Hoe modern en ingewikkeld technologie ook klinkt, onze docenten maken het tastbaar en toegankelijk voor deelnemers van ieder niveau. 

Vrijheid

Trainingen volgen waar en wanneer jij dat wilt via onze mobiele app, met echte docenten binnen handbereik. 

Let op: de app is momenteel alleen in het Engels beschikbaar!

Ik wil tech ontdekken

Wil jij op een laagdrempelige manier ontdekken of tech wat voor jou is, of wil je je verder ontwikkelen in moderne programmeertalen? Bij Ontdek_Tech krijg je gratis toegang tot al onze trainingen en kies je zelf welke trainingen je volgt. Maak kennis met robotica of IoT, leer software programmeren die echte robots aanstuurt of leer de moderne programmeertalen Python en JavaScript op verschillende niveaus. Wat jou tech interesses ook zijn, wij bieden een laagdrempelige training die aansluit bij jouw niveau.

 • Kies zelf welke trainingen je wilt volgen of volg tracks die wij van tevoren hebben samengesteld
 • Leer waar en wanneer jij wil met onze mobiele app (let op: op dit moment is de app en zijn de meeste trainingen alleen nog maar in het Engels beschikbaar)
 • Leer praktijkgericht, met praktische opdrachten of zelfs hardware pakketten bij je training

Hoe gaat het in zijn werk?

Schrijf je eenvoudig in via de “schrijf je in knop” op deze pagina en je kunt binnen vijf minuten starten!

Zakelijk

Met onze vooruitstrevende tech-opleidingen leiden we jouw personeel op. Of het nu gaat om digitale basisvaardigheid of complete programmeeropleidingen, wij bieden de technische kennis die jij nog mist in je organisatie. We denken met je mee en stellen opleidingstracks samen van verschillende trainingen die aansluiten bij de vraag van jouw organisatie. Ook kunnen we maatwerktrainingen ontwikkelen die aansluiten bij jouw branche, technology stack en andere wensen.

We kunnen jouw zakelijke e-learning academy op twee manieren inrichten.

None

Ontdek_Tech Academy

Ontdek_Tech bestaat uit een trainingsaanbod dat constant ontwikkelt, anticiperend op de laatste technologische trends en ontwikkelingen.

 

Ontdek_tech biedt:

 • Standaardopleidingen, jaarlijks aangevuld met nieuwe opleidingen;
 • Toegankelijk contact met docenten;
 • Eigen leercommunity voor jouw organisatie;
 • Optioneel een eigen corporate landingspagina voor de website;
 • Optioneel maatwerkopleidingen naar wens;
 • Een mobiele app met de community en opleidingen (let op: momenteel alleen in het Engels beschikbaar).

Branded Academy

Wil jij je personeel scholen in een maatwerktraject speciaal voor jouw organisatie, een eigen leeromgeving creëren en het leven-lang-lerenprincipe helemaal omarmen als organisatie? Dan bouwen wij jouw eigen leerplatform met maatwerkopleidingen.

 

De Branded Academy biedt:

 • Een geheel eigen branded Academy;
 • Een geheel eigen mobiele app (let op: momenteel alleen in het Engels beschikbaar);
 • Eigen leercommunity;
 • Toegankelijk contact met docenten;
 • Maatwerkopleidingen volgens jouw wensen en technology stack;
 • Maatwerkopties voor fysieke lessen, begeleiding en praktijkprojecten;
 • Toegang tot standaardopleidingen, jaarlijks aangevuld met nieuwe opleidingen.

Offerte: Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Vul het volgende formulier in, dan maken we graag een offerte voor je.

Challengership track

Droom jij over een carrièreswitch naar de IT? Maak dan kennis met het Young_Coders Challengership track. Volg je de trainingen, dan heb je alle benodigde technische kennis op zak om te starten in het selectieproces van het Young_Coders Challengership! Je hebt dan uitstekende basiskennis op zak van de digitale wereld, programmeren in Python, code professioneel structureren en meer.

Studielast: +- 120 uur

Voor: Mensen die graag willen starten in het selectieproces van het Young_Coders Challengership, maar nog niet de benodigde basiskennis van programmeren bezitten.

Start met leren en ontdek de wereld van tech!

Onze docenten

Jan-Willem

Jan-Willem is medeoprichter van Ontdek_Tech en heeft vele jaren ervaring als programmeur en scrummaster. Jan-Willem bouwt verschillende trainingen en ondersteunt het docentteam.

Katalin

Katalin is onze junior docent, gespecialiseerd in IoT en JavaScript. Katalin heeft zelf ook de switch naar tech gemaakt en kan zich goed verplaatsen in de beginnende hobbyprogrammeur.

Kasim

Kasim is een leraar gespecialiseerd in robotica, kunstmatige intelligentie en programmeren. Hij is maakt en leidt de meeste trainingen. Hij is altijd bereid om je te helpen als je vragen hebt over onze trainingen.

René

René is een all-round ICT-er en geeft les in JavaScript, Python, Fast API en voornamelijk React. 

Jaron

Jaron is onze Java docent waarbij zijn focus voornamelijk op de back-end ligt.

Eric

Eric is onze full-stack development docent, gespecialiseerd in php en JavaScript.

FAQ

Algemeen

None

Wie zijn Ontdek_Tech en Young_Coders?

Ontdek_Tech is een E-learning community van Young_Coders; een opleider die tech-talenten een kans biedt om hun carrière in tech te starten. Young_Coders biedt hoogwaardige maatwerkopleidingen tot allerlei developerrollen. Ontdek_Tech is in het leven geroepen om ook mensen die kennis willen maken met de wereld van tech en programmeren hoogwaardige Nederlandstalige trainingen te bieden.

Waar kan ik de mobiele app downloaden?

Dat kan in de Google Play Store en de Apple App Store door te zoeken op Young_Coders Academy, of volg onderstaande links:
Android app
Apple app

Let op: op dit moment is de app en zijn de meeste cursussen alleen in het Engels beschikbaar. We proberen zo snel mogelijk ook een Nederlandse versie uit te brengen.

Trainingen

None

Krijg ik een diploma of certificaat na het afronden van een training?

Na afronding van iedere training ontvang je een certificaat, die je met één druk op de knop direct kunt toevoegen aan je LinkedIn profiel

Wat is het instapniveau van de trainingen?

We bieden trainingen aan op verschillende niveaus: Van trainingen voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben binnen de IT tot aan meer geavanceerde trainingen voor mensen die al wel wat affiniteit met bijvoorbeeld programmeren hebben. Bij elke training is een moeilijkheidsniveau aangegeven zodat je voor jezelf kunt inschatten of je klaar bent voor de training.

Kan ik ook trainingen volgen zonder internet?

Leer wanneer jij dat wil, zelfs als je even geen internet hebt. In de app kun je trainingen downloaden, om ze ook te volgen als je even geen internet hebt. Voor de quizzen en examens heb je wel internet nodig, deze kun je niet downloaden.

Ik heb een vraag over een training die ik volg

Neem in dat geval contact op met de docent van de training.

Hoe kan ik de praktijkkit aanvragen voor een training met hardware onderdelen?

Wil jij een training gaan volgen waarvoor je hardware nodig hebt? Je kunt deze eenvoudig via de trainingspagina aanvragen. Hier vind je een link naar het bestelformulier.

Mijn account

None

Hoe wordt omgegaan met mijn persoonsgegevens?

Jouw persoonsgegevens worden opgeslagen in twee systemen: Ons facturatiesysteem en deels in onze lesomgeving. In ons facturatiesysteem staan je NAW gegevens en bankgegevens zodat we maandelijks de abonnementskosten kunnen factureren en jouw een factuur kunnen aanbieden. In onze lesomgeving bewaren we alleen je voor- en achternaam en je gebruikersnaam. Je kunt zelf kiezen in hoeverre jij je persoonlijke gegevens wilt tonen in onze lesomgeving. Zeg jij je abonnement op? Dan zorgen we ervoor dat binnen twee weken jouw gegevens volledig uit onze systemen zijn verwijderd. Ook kun je via de mobiele app te allen tijde inzage krijgen in de gegevens die we van jou hebben opgeslagen. Ook kan je daar het recht om vergeten te worden uitoefenen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Dat is geen probleem, druk in je inlogscherm op ‘forgot password’ en vul het emailadres van je account in. Dan ontvang je een email om je wachtwoord te resetten.

Waar kan ik mijn certificaten vinden?

Die kun je vinden in je persoonlijke profiel van de online leeromgeving. Ga hiervoor naar je persoonlijke profiel, klik op ‘trainingen’ en vervolgens op ‘mijn certificaten’.

Blijven mijn certificaten zichtbaar als ik mijn abonnement stopzet?

Je kan je certificaten downloaden naar je eigen computer. Als je je abonnement stopzet heb je geen toegang meer tot de certificaten pagina in onze lesomgeving. Zorg er dan dus voor dat je je certificaten download voordat je je account stop zet.