Introductie tot Javascript

Als je denkt aan beginnen met programmeren is het altijd een gedoe om te kiezen met welke taal je moet beginnen. Er zijn zoveel programmeertalen beschikbaar. Welke past het beste bij jou, en welke kan het leren programmeren makkelijker maken? Elke programmeertaal heeft zijn voor- en nadelen. Sommige zijn specifiek gemaakt voor specifieke problemen. Andere zijn meer algemeen.

Als je wilt leren programmeren, moet dat vooral leuk en visueel zijn. Daarom denken we dat JavaScript een geweldige manier is om te beginnen met leren programmeren. JavaScript is bijvoorbeeld geweldig om de interactie van je website met je gebruikers te verbeteren. Of je nu kiest om een website mooier te maken met toffe grafische elementen, of dat je gebruik maakt van real time data en messaging zoals push notificaties. Je kunt het allemaal laten werken met JavaScript. Bovendien is JavaScript platformonafhankelijk. Je kunt het gebruiken in browsers, mobiele telefoons, tablets of gewoon op je server. Het maakt allemaal niet uit!

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor mensen die de algemene basis van programmeren willen leren. We beginnen écht bij het begin. Je hoeft geen programmeerkennis te hebben of ervaring met programmeren. Je wordt door alle basisprincipes van het programmeren geleid. Deze training is een korte introductie tot de JavaScript taal en programmeeromgeving.

Vereisten voor de training

Je hoeft geen kennis van programmeren te hebben, maar de volgende basisvaardigheden zijn wel handig om te hebben:

  • Basisvaardigheden wiskunde (optellen, aftrekken, delen, afronden enz.)
  • Basis computervaardigheden

Inhoud training: 1 les, 10 onderwerpen, 2 quizen

Certificaat: Ja, Certificaat van deelname

Niveau: Beginner