Praktische robotica

Deze training leert beginners de basis van elektronica en programmeren met hands-on activiteiten. De beste manier om elektronica en het programmeren van hardware te leren is door zelf aan de slag te gaan met het bouwen van schakelingen én met programmeren. Daarom bevat de training naast de theoretische kennis ook een compleet hardware pakket.

We hebben voor Arduino gebaseerde elektronische componenten en programmeeromgeving gekozen gedurende de hele training. Arduino componenten maakt het ons makkelijk om elektronische schakelingen te bouwen en eenvoudige commando’s te geven om te beginnen met het leren van programmeerconcepten. Gaandeweg zal je begrijpen hoe de elektronische schakelingen werken en welke rol de circuitcomponenten spelen.

Alle elektronische onderdelen in de trainingsset zullen afzonderlijk worden uitgelegd. Geleidelijk aan zullen alle onderdelen gecombineerd worden om samen te werken om onze programmeerbare robotauto  te bouwen. Je zal je product mechanisch assembleren, configureren en testen. Je zal ook ervaring opdoen in het analyseren van problemen en het ontwerpen van oplossingen gedurende de training.

Vereisten:

 • Een computer (Windows, Mac, of Linux)
 • Eenvoudige wiskundeproblemen oplossen (bv. x vinden in 2x+4 = 10)
 • Het verkrijgen van de hardware kit. Je kunt deze bestellen door hier te klikken.

Wij raden je ten zeerste aan om de training “Digitale Geletterdheid” te volgen voor je aan de training “Praktische Robotica” begint.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld:

 • Makers, knutselaars en studenten die elektronica en interactiviteit aan hun projecten willen toevoegen
 • Ondernemers en ingenieurs die sneller een prototype van hun volgende hardwareproduct willen maken
 • Iedereen die nieuwsgierig is naar elektronica en programmeren
 • Voorgesteld voor 16+

  Inhoud training: 24 lessen, 64 onderwerpen, hardware pakket

  Certificaat: Ja, Certificaat van deelname

  Niveau: Beginner