Software architectuur

Bijna iedereen kan programmeren met de nodige inspanning en kennis, maar het schrijven van kwaliteitscode is moeilijker. Door een aantal programmeerprincipes te leren en die in je code te gebruiken word je een betere ontwikkelaar. Het verbetert de kwaliteit van je code en later wordt het toevoegen van andere functionaliteit of het aanbrengen van wijzigingen in je code makkelijker voor iedereen.

Dit opleidingsprogramma heeft als doel uit te leggen hoe je kwaliteitscode schrijft door “Common Programming Principles” toe te passen en in het bijzonder SOLID principes van object georiënteerd programmeren.

SOLID is een acroniem voor vijf ontwerpprincipes die bedoeld zijn om software-ontwerpen begrijpelijker, flexibeler en beter onderhoudbaar te maken. Code die de S.O.L.I.D.-principes volgt, kan gemakkelijker worden gedeeld met collega’s, uitgebreid, gewijzigd, getest, en zonder problemen gerefactored.

Ontwikkelaars moeten een duidelijk concept hebben om software op een goede manier te ontwikkelen en om een slecht ontwerp te vermijden. SOLID coderingsprincipes werden gepromoot door Robert C Martin en vooral gebruikt in het object-georiënteerde programmeren. Wanneer het goed wordt toegepast maakt het ook andere programmeercode meer uitbreidbaar, logischer en makkelijker te lezen.

We zullen de praktijk doornemen door te kijken naar nette en robuuste code en deze te vergelijken met slecht ontworpen code. Hands-on sessies zullen je helpen bij het herontwerpen en vernieuwen van bestaande code na het stap voor stap toepassen van de SOLID ontwerp principes.

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedere ontwikkelaar die tijd wil steken in het verbeteren en overdraagbaar maken van zijn of haar code.

Benodigde voorkennis

Basiskennis van (Object Georienteerd) Programmeren is een pré

 

 

Inhoud training: 4 lessen, 14 onderwerpen, 4 quizen

Certificaat: Ja, Certificaat van Deelname

Niveau: Bovengemiddeld